Kennismakingsgesprek

Voordat we daadwerkelijk met de behandeling starten, houden wij eerst een kennismakingsgesprek en intakegesprek. Het doel van dit gesprek is kennismaken en kijken wat ik voor jou kan betekenen. Het allerbelangrijkste is om te kijken of het goed voelt. We kijken samen of er een wederzijdse ‘klik’ is voordat wij verder gaan met het intakegesprek.

 

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek onderzoek ik jouw hulpvraag vanuit verschillende invalshoeken, om zo de juiste persoonlijke behandeling te kunnen geven. Hiervoor stellen wij samen een behandelplan op waarbij een indicatie van de hoeveelheid afspraken zal worden overeengekomen. 

Als de hulpvraag tijdens de kennismaking groter blijkt te zijn, kan de intake uit meerdere sessies bestaan. Indien gewenst, kan ik je na dit eerste intakegesprek direct een Reiki behandeling geven. 

 

Het kennismakingsgesprek is gratis. De intake en eventuele aansluitende Reiki behandeling zal ik in rekening brengen. Daardoor is de eerste afspraak een dubbel consult.

 

Reiki

Hoe ziet een vervolg Reiki behandeling eruit?

Wij beginnen de behandeling met een kort gesprekje. Hierin kun je aangeven welke klachten je op dit moment hebt.

 

Zorg ervoor dat je gemakkelijk zittende kleding aan hebt.

Een Reiki behandeling kan zittend op een stoel of liggend op een behandeltafel plaatsvinden. Dit is afhankelijk van jouw voorkeur of lichamelijke mogelijkheden. Zo nodig, kom ik bij je thuis voor een Reiki behandeling. Reiki ontvangen op afstand behoort ook tot de mogelijkheden.

 

Ik leg tijdens de Reiki behandeling mijn handen op bepaalde posities op jouw lichaam, altijd vanuit de uitnodiging en in veiligheid. Deze aanrakingen doen wij in goed overleg, vandaar ook het korte gesprek vóór de behandeling.

 

Reacties die tijdens of na een behandeling kunnen plaatsvinden

 • sensaties zoals tintelingen, warmte, kou op de plek waar mijn handen zijn

 • minder pijn ervaren

 • het lichaam voelt licht of zwaar aan

 • kleuren zien tijdens de behandeling

 • opgekropte of onverwerkte emoties kunnen loskomen

 • je voelt een diepe ontspanning

 • heel blij gevoel

 • ontspanning

 • behoefte aan drinken na de behandeling

 

Een Reiki-behandeling duurt ongeveer een uur. Na de behandeling kunnen we ook nog even napraten over wat je tijdens de behandeling hebt ervaren.

 

Naast Reiki-behandelingen geef ik in mijn praktijkruimte ook Mindfulness, mediumschap-psychometrie, familie opstellingen en persoonlijke coaching.

 

Persoonlijke coaching

Tijdens het intakegesprek gaan wij jouw hulpvraag helder krijgen en bied ik een oplossing aan op maat. We werken eraan om samen een persoonlijk doel te bereiken. Je talenten te ontwikkelen en te werken aan je hulpvraag. Een combinatie van persoonlijke coaching met een aansluitende Reiki behandeling kan je helpen om weer in je kracht te komen staan. Een coachingsgesprek duurt ongeveer een uur. De combinatie van coaching met Reiki wordt dan twee uur, bij voorkeur aansluitend. 

 

Welke methode het beste bij jouw hulpvraag past bespreken wij uiteraard samen. Dat kan een combinatie zijn van Reiki met persoonlijke coaching of alleen één van de twee. 

Voor het maken van een afspraak kun je mij bellen op: 06-20551853

Of vul het contactformulier in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op!

Warme groet, Emma

Corona maatregelen binnen de praktijk

Mijn praktijk is aangesloten bij de CAT (Centraal Alternatieve Therapeuten). Binnen de richtlijnen is het toegestaan met een mondkapje therapie en coaching te geven. Mijn praktijk is dus geopend voor:

 • persoonlijke coaching;

 • systemische familieopstelling;

 • mediumschap;

 • Reiki op afstand.

Lichamelijk contact voor de Reiki massage volgens de RIVM richtlijnen is nu helaas niet toegestaan. 

 

Zeker in deze onzekere tijden wil je bewust je gezondheid ondersteunen! Maar tegelijkertijd spelen er wellicht twijfels over een bezoek aan mijn praktijk. Dat begrijp ik volkomen. Daarom laat ik je graag weten wat ik doe om onze gezondheid te beschermen.

 • Bij verkoudheidsklachten of griepverschijnselen verzoek ik je vriendelijk de afspraak te verzetten. 

 • Bij binnenkomst verzoek ik je om je handen te wassen en deze te drogen met de keukenrol 

 • Tijdens de afspraak dragen wij een mondkapje

Praktijk Rijker leven Reiki Schiedam nov
mondkapje.jpg
Handen wassen.jpg